Gerard Sanderink is op 19 augustus 1948 geboren in Weerselo. Hij groeide op in een katholiek boerengezin met een broer en vier zussen. Gerard ging naar de mulo en daarna naar de middelbare landbouwschool in Oldenzaal. Daar studeerde hij voedingsmiddelentechnologie aan de HTS in Bolsward en elektrotechniek aan de Technische Hogeschool Twente in Enschede met als hoofdvakken Bedrijfskunde en Wiskunde. Na het examen vond hij werk in de uitgeverswereld en begeleidde hij de ontwikkeling van loodzettechniek naar grafische zettechniek.

De mulo lag inmiddels ver achter hem. Hij kreeg een researchfellowship bij Estec in Noordwijk aangeboden en verdiepte zich in wiskundige modellen voor de betrouwbaarheid van communicatie. Maar nog steeds wilde hij verder, zijn hersens gebruiken, technieken verzinnen.

Bij Stork in Hengelo heeft hij meegewerkt aan de ontwikkeling van de kerncentrale in Kalkar, in Duitsland. Zijn specialiteit was de bepaling van de juiste sterkte van de pompen en de warmtewisselaar in het primaire circuit, waar vloeibare natrium doorstroomde. Maar ook daar bleef hij niet.

Hij kwam bij Heineken in Zoeterwoude terecht, waar hij met zijn latere compagnon Hans Quelhorst software ontwikkelde. In mei 1978 besloten ze gezamenlijk een eigen bedrijf te beginnen met de naam ICT. In september 1978 werd hij bij Philips Medical systems aangenomen om een bijdrage te leveren in de ontwikkeling van de tweede generatie scanners en aan de ontwikkeling van een therapie-planningssysteem voor de bestrijding van kanker. Hij was daar lead engineer in dat project. Vanaf augustus 1983 tot eind januari 1984 is hij bezig geweest met navigatiesystemen in de vliegtuig- en ruimtevaartbouw.

In 1991 is Gerard Sanderink gestopt bij ICT en gestart met het huidige Centric een bedrijf dat is uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande aanbieders van informatietechnologie in Europa. Zij zorgen voor het beheer van de infrastructuur, hebben applicaties voor de supplychain/ retail, de lokale overheden en voor de financiële instellingen, banken/ pensioenbedrijven. Daarnaast voert Centric het beheer en onderhoud uit voor bedrijven in alle bedrijfskolommen.

Eind 2005 nam Gerard Sanderink het ingenieursbureau Oranjewoud over met vestigingen verspreid over heel Nederland. Oranjewoud groeide verder met ingenieursbureaus in Amerika, India, Frankrijk, België, Spanje en Polen. De nieuwe naam voor het ingenieursbureau werd Antea Group. Eind 2010 nam Oranjewoud Strukton over. Strukton heeft drie divisies te weten Rail, Civiel en Bouw/ Gebouwenbeheer. De divisie civiel en Bouw is voornamelijk op Nederland georiënteerd. De Rail divisie is een internationaal georiënteerde divisie. Zij doen beheer en onderhoud van railsystemen wereldwijd met daarnaast kennis op het gebied van assetmanagement, aandrijfsystemen voor treinen en meetsystemen voor de railinfrastructuur.

Ook is Gerard Sanderink eigenaar van Dutch Solar Systems, waar aan duurzame energie wordt gewerkt en Mafo, dat industriële wasmachines en scheepsdeuren voor marineschepen vervaardigt.

Maar er bestaat ook iets als vrije tijd. Gerard Sanderink houdt van voetbal. In zijn jeugd voetbalde hij met zijn broer en vrienden. Vanaf 1998 sponsort Centric voetbalclubs: De Graafschap, FC Groningen en Sparta.